Fysioterapia ja hieronta

 

Jumppiksen Fysioterapiassa teitä palvelevat Fysioterapeutti Satu Leivo- Mäkelä, Fysioterapeutti Heidi Salonen, Fysioterapeutti Mari Gren, kuntohoitaja, hieroja ja kajavaterapeutti Minna Lehtonen ja hieroja Kimmo Mustonen.
Voit tulla meille perinteiseen hierontaan tai fysioterapeuttiseen hoitoon sekä lähetteellä että ilman lähetettä.

Erikoisosaamistamme ovat mm. olkapäähoidot, selän ja selkärangan käsittelyt, nivelhoidot, tuki- ja liikuntaelinvaivat, rasitusvaivat, akupunktiohoidot, mobilisoiva hieronta. Myös fysioterapia ennen ja jälkeen leikkauksen kuuluu alaamme. Lisäksi teemme ohjauksia kuntosalillamme ja ohjaamme eri ryhmiä (pilates, kehonhuolto, venyttely jne.)

Koulutuksia on mm. seuraavilta aloilta:

  • Akupunktio- ja triggerkäsittelyt
  • Mulligan-terapia
  • Kraniosakraaliterapia
  • Faskiamanipulaatio
  • Raskausajan fysioterapia
  • Manuaalinen terapia
  • Sähköhoidot.

Raskausajan fysioterapia

 

Raskausajan fysioterapialla voidaan tasapainottaa kehoa raskauden edetessä ja hoitaa tyypillisiä vaivoja esimerkiksi lantion, selän ja niskan alueelta. Hoitotekniikat ovat odotusaikaan sopivaa mobilisointia, faskia käsittelyä ja raskaushierontaa. Liikunnan harrastaminen tukee odottavan äidin kehon ja mielen hyvinvointia. Raskausajan fysioterapiasta saa ohjausta turvalliseen liikunnan harrastamiseen ja vastapainoksi asiakkaalle voidaan ohjata oloa helpottavia hengitysharjoituksia sekä rentouttavia lepoasentoja.

Synnytyksen jälkeinen fysioterapia

 

Synnytyksen jälkeisen fysioterapian avulla voidaan tukea kehon palautumista raskausajan ja synnytyksen jälkeen. Fysioterapiakäynnillä voidaan hoitaa tyypillisiä vaivoja esimerkiksi alaselän, hartioiden ja niskan alueelta sekä antaa vinkkejä ergonomisiin vauvan hoitoasentoihin. Selän alueen kipuihin liittyy usein keskivartalon lihasten keskeneräinen palautuminen. Synnytyksen jälkeisessä fysioterapiassa arvioidaan vatsalihasten ja lantionpohjan palautumista sekä ohjataan harjoitteet keskivartalon tuen ja hallinnan saavuttamiseksi. Asiakas saa myös ohjeita liikunnan aloittamiseen turvallisesti, oman kehon valmiuksien mukaisesti.